Texels Kookboek - Knabbelappel

Ingrediënten
2 appels ½ liter walnotenijs 2 dl caramelsaus handje walnoten
scheutje amaretto

Hulpmiddelen
schilmesje ijsroller magnetron koksmes snijplank
groot bord

Voorbereiding

Appels schillenen in partjes snijden.
Caramelsaus in schaaltje doen.
Walnoten grof hakken.

Bereiding

Appelpartjes licht aanbakken in een pan met een klein beetje boter (anders wordt het te vet), op een laag vuurtje ivm verbranden appelpartjes. De appelpartjes warm houden en de caramelsaus verwarmen in de magnetron.

De appelpartjes in het midden van een groot bord zodanig rangschikken dat je trapsgewijs een cirkel krijgt van appel met in het midden een gat. in dat gat legt men een grote bol walnootijs, zodanig dat de appelpartjes het ijs omsluit. Giet nu de warme caramelsaus rustig over de appelpartjes uit, zodanig dat de appelpartjes bedekt zijn met saus. Strooi nu over het ijs en over de appelpartjes een beetje grof gehakte walnoten. Besprenkel het overige van het bord nu licht met wat ammaretto.

Serveertip

Eet smakelijk !!